بویلر چیست؟

بویلر چیست؟

برای به دست آوردن بخار از دستگاه هایی به نام بویلر استفاده می کنند که قابلیت کارکرد آنها با سوخت های فسیلی( نفت،گاز، گازوئیل و .. )  است. بخار در واقع فاز گازی آب مایع است که باید عاری از هر نوع سختی و ناخالصی باشد و از آنجایی که هزینه های بیشتری برای به دست آوردن آن صرف می شود بهتر است که مجددا بخار کنداکس شده را، وارد سیستم آب بویلر کنند تا دوباره به بخار تبدیل شود.  حقیقت این است که قسمت عمده  تولید بخار که در واحدهای شیمایی صرف می شود در حالت سیکل باقی مانده است به این صورت که بخاری که از بویلرها به وجود آمده است، وارد توربین های بخار و مبدل هایی گرمایی می شود، دوباره کنداکس می شود و مجددا به بویلر ها بر می گردد.  برای به دست آوردن بخار، مشعل بویلرها توسط  انرژی تابشی روشن می شود و شعله به سطح داخلی محفظه منتقل می شود تا در مجاورت گازهایی که نتیجه احتراق شعله است برخورد کند. حرارت حاصله  پس از جابه جایی به لوله ها و سپس به آبی که در داخل لوله ها جریان دارد انتقال می یابد.

انواع بویلرها

انواع بویلرها

معیار تقسیم بندی بویلرها متفاوت است که مهمترین آنها بویلری است که؛ محتویات داخل لوله با سایر بویلرها متمایز تر باشد، مثل بویلرهای فایر تیوب و واتر تیوب که در این تقسیم بندی جا دارند.

روش جاسازی  مشعل در بویلر

معمولا جاسازی مشعل های دیگ بخار واتر تیوپ  به صورت موازی است طوری که در یک دیواره و یا دو دیوار نصب مشعل های دیگ های بخار واتر تیوب به صورت موازی در یک دیواره و یا در دو دیواره بویلر و به صورت آرایش از گوشه های بویلر، از کف بویلر و سقف آن طرح می گردد در حالت  موازی شعله نباید به دیواره مقابل برسد  و در دو طرف هم  نباید شعله ها به صورت سر به سر کنار هم قرار بگیرند.

فن گلخانه سیرکوله
فن سیرکوله

اساس دسته بندی بویلرهای

اساس دسته بندی بویلرهای

بویلرها به دو گروه تقسیم می شوند:

  • بویلرهای با گردش طبیعی آب (NATURAL CIRCULATIN) که به آن بویلرهای زیر فشار کاری بحرانی یا (Super critical pressure (200KG/CM2 و بویلرهای چندبار گذار هم می گویند
  • بویلرهای با گردش اجباری آب که به آن بویلر های با فشار کاری بالای فشار بحرانی ( ۲۰۰KG/CM2) هم می گویند.

در نوع اول، اختلاف دانسیته بین بخار و آب، گردش آب را به وجود می آورد ولی در بویلر نوع دوم گروهی از  پمپ های سانتریفوژ  گردش آب را به وجود می آورند. وجود پمپ  B.C  در این نوع بویلرها بسیار مهم است  که البته با نام بویلرهای بنسون یا یک بار گذار هم شناخته  شده هستند. معیار ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺑﻨﺪی ﺑﻮﯾﻠﺮھﺎی واﺗﺮ ﺗﯿﻮب هم ، بر اساس ﻓﺸﺎر ﮐﺎرﮐﺮد و ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﺨﺎر آنهاست.

 

ارسال دیدگاه