تولید حرارت در مرغداری

تولید حرارت در مرغداری

تولید حرارت در مرغداری

افزایش مصرف دان جهت افزایش تولید حرارت و یا با ایجاد محدودیت مصرف دان جهت کاهش تولید حرارت، به مرغدار القاء خواهد شد. در جنین پرندگان، روند تغییر از حالت خونسردی به خونگرمی ۵ تا ۶ روز طول میکشد. این روند از روز ۱۹ جنینی انکوباسیون) شروع شده و در ۴ یا ۵ روزگی تکمیل می شود.

در جوجه های حاصل از گله های مرغ مادر جوان، ممکن است این روند ۲۴ تا ۴۸ ساعت بیشتر طول بکشد. این بدین معنا است که توانایی جوجه یک روزه، در تنظیم و نگه داری دمای بدن، همانند جنین پرنده در تخم مرغ است و اگر شرایط محیطی در چند روز اول دوره پرورش، مطلوب و مناسب نباشد ممکن است دمای بدن جوجه شدیدا افت نماید. در مدت ۲ ساعت پس از خروج از تخم، دمای بدن جوجه تا ۵ درجه سانتی گراد کاهش می یابد بطوریکه دمای بدن جوجه از ۴۰ درجه به ۳۵ درجه سانتی گراد میرسد.

در این مدت اگر جوجه ها بلافاصله خشک نشوند، دمای بدن جوجه ها تا مرز ۳۳ درجه هم کاهش می یابد. اگر دمای سالن در حد مطلوب و مناسب باشد اما کف سالن و بستر سرد باشد
کمتر از ۳۰-۲۹ درجه سانتی گراد) پرندگان حرارت زیادی را از طریق پاهایشان از دست میدهند و سپس روی زمین میخوابند و چون در این وضعیت بخش زیادی از بدنشان با کف سالن در تماس است، دمای بدن به سرعت کاهش می یابد. بنابراین واضح است که برای جلوگیری از افت دمای بدن در جوجه های یک روزه، تنها تنظیم دمای سالن کافی نمی باشد و دمای کف و بستر نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این موضوع شبیه حالتی است که انسان با پای برهنه بر روی زمین سرد قدم بزند.

اگر چه همانند سایر حیونات تازه متولد شده، جوجه های یک روزه، قادر میباشند با طیف نسبتا وسیعی از تغییرات دمای بدن تطابق حاصل نمایند، اما اگر دمای بدن بسرعت به حد مطلوب برگردانده نشود، ممکن است جوجه ها در طی دوره پرورش مشکلات بسیار زیادی را تجربه کنند. اولین واکنش جوجه نسبت به این وضعیت، ایجاد سر و صدا برای جلب توجه بیان نیاز به حمایت خواهد بود. در صورتیکه پرورش دهنده عکس العملی نشان ندهد و کاهش دمای بدن ادامه یابد، جوجه روی زمین دراز می کشد.

فن گلخانه و مرغداری
فن تهویه مرغداری و گلخانه

ارسال دیدگاه