سیستم اتوماسیون

سیستم اتوماسیون گلخانه

سیستم اتوماسیون

نوع سیستم تهویه مورد استفاده در سالن های مرغداری نیز بر مصرف سوخت تاثیر دارد. در سیستم تهویه عرضی بدلیل وجود تعداد زیادی پنجره ، گرم نمودن هوای ورودی به سختی انجام می گیرد درحالیکه در سیستم تهویه طولی که در سالن های بدون پنجره اجرا می گردد، گرم کردن هوای ورودی که از دو ورودی هوا در ابتدای سالن انجام می گیرد راحت تر بوده و شرایط مناسب تری را در طول فصل زمستان برای جوجه ها می توان فراهم نمود.

علاوه بر نوع سیستم تهویه ، میزان تهویه نیز در مصرف سوخت تاثیرگذار است و بایستی میزان هوای کافی و لازم در سنین مختلف طیور با توجه به نیاز آنها و براساس وزن زنده تامین گردد. زیرا تهویه کمتر از نیاز می تواند به ایجاد بیماری و تلفات در طیور منجر و تهویه بیش از حد نیز باعث افزایش مصرف سوخت می گردد.

استفاده از دریچه های ورودی هوا که به ایتلت معروفند با امکان تنظیم میزان هوای ورودی مورد نیاز به سالن و قرار گیری این دریچه ها در نزدیک به سقف که باعث می شود هوای ورودی به سالن ابتدا در سقف با هوای گرم مخلوط گردد وسپس در اختیار جوجه ها قرار گیرد، یکی از راه های جلوگیری از هدر روی انرژی می باشد.

قفس دو طرفه بلدرچین
قفس بلدرچین دو طرفه

استفاده از هوا کشش های دمپردار

از موارد اتلاف حرارت، ورود هوای سرد از طریق هواکش های خاموش است، در فصل سرما این هواکش ها مانند یک ورودی هوا عمل کرده و باعث سرد شدن انتهای سالن می گردند که توصیه می شود از دمپرهای جدید با لبسه پلاستیکی برای آنها استفاده نموده ودائماً آنها را تمیز کرده تا کاملاً بسته و مانع از ورود هوا به داخل سالن شوند.

سیستم اتوماسیون
سیستم اتوماسیون

بایستی با انجام یک برنامه منظم نگهداری که شامل سرکشی های مداوم است وسایل و تجهیزات موجود در سالن خصوصاً تایمرها و ترموستات ها به خوبی تمیز، نگهداری و در صورت نیاز تعمیر و یا تعویض گردند.

وجود دوده روی تجهیزات در سالن مرغداری به معنای مصرف سوخت به صورت ناقصی که نتیجه آن تولید گازهای مضر و منوکسیدکربن زیادی می باشد و در صورت مشاهده دوده در سالن سریعاً نسبت به رفع مشکل اقدام نمائید.

می توان با استفاده از آبخوری های اتوماتیک وبهینه سازی سیستم های لوله کشی قدیمی از هدر روی آب جلوگیری نمود زیرا در این حالت نیاز به گرمای اضافی جهت تبخیر می باشد که افزایش مصرف سوخت را به همراه دارد.

در مکان های گرم وخشک با انتخاب شیب های رو به جنوب برای احدات ساختمان ، استقرار ساختمان در جهت تایش حداکثر انرژی خورشیدی در مواقع سرد، استفاده از نورگیرهای سقفی رو به آفتاب در زمستان و پیشش بینی رنگ تیره برای سطوح خارجی می توان از انرژی خورشید در گرم نمودن سالن ها استفاده کرد.


تهویه و گرمایش مرغداری
گرمایش گلخانه ای کشت

ارسال دیدگاه